Haberler

29.05.2019

Yeni Plastik Ekonomisi Global taahhüdünü imzaladık.

Bell Packaging Group (BPG) Yeni Plastik Ekonomisi Global Taahhüdünü imzalayarak, dünya üzerindeki Plastik Atık ve Kirliliği Azaltmaya odaklı birçok global şirketle birlikte plastiğin geleceğinin şekillendirilmesinde öncü bir rol oynuyor BPG olarak alüminyum ve plastiğin çoğu tüketici ürünü için ideal birer ambalaj malzemesi olduğuna inanıyoruz. Hayat kurtarıcı diye adlandırabileceğimiz bir çok üründe olduğu gibi, daha uygun fiyatlı, daha güvenli ve hijyenik bir şekilde ulaşılabilir kılınması sürecine katkıda bulunarak, milyonlarca insanın hayat standartlarının iyileştirilmesinde rol oynamış olmaktan gurur duyuyoruz.

Bunun beraberinde gelecek nesillere daha temiz ve daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak için tüm paydaşların bir araya gelip tüketici atıkları sorununa eğilmelerinin tam sırası. İhtiyacımız olan teknolojinin halen gelişim aşamasında olmasına ve ekonomik belirsizliğin devam etmesine rağmen, plastik ambalajların doğaya ve özellikle de denizlere atılmasının hiçbir geçerli sebebi olamayacağı inancını taşıyoruz. İşletmeleri, hükümetleri ve diğer organizasyonları ortak bir vizyonda buluşturan Yeni Plastik Ekonomisi Global Taahhüdü, plastik atık ve kirliliğini kaynağında çözmeyi hedefliyor. Ellen MacArthur Vakfı öncülüğünde yürütülen girişim, Birleşmiş Milletler Çevre Programı iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

Ekim 2018’de başlatılan Global Taahhüt girişimi daha şimdiden plastiklere ilişkin olarak 350’yi aşkın organizasyonu ortak bir döngüsel ekonomi vizyonunda buluşturarak, plastiği ticaret hayatının içinde, denizlerinse dışında tutmaya çabalıyor. Taahhüdün imzacı tarafları arasında 150’yi aşkın dünyanın önde gelen paketlenmiş tüketici ürünleri şirketleri, perakendecileri ve plastik ambalaj üreticileri de bulunmakta olup, birlikte dünya genelinde kullanılan tüm plastik ambalajların %20’sinden fazlasını temsil eden plastik ambalaj değer zincirini oluşturmaktalar. Global Taahhüdün kalbinde yatan Yeni Plastik Ekonomisi vizyonunda plastikler asla atık haline gelmiyor. Tüm imzacı taraflar bu vizyonu ve bu vizyonun gerçekleştirilmesine yönelik çalışılması gerektiğini resmen destekliyor.

Bizimle aynı amaç için imza atan taraflara ve konuya ilişkin taahhütlerimize www.ellenmacarthurfoundation.org adresinde bulunan Global Taahhüt Bahar 2019 Raporundan ulaşılabilir. Kurulduğu günden bu yana BPG, müşterilerinin ve toplumun çıkarını düşünerek sürdürülebilir üretim teknikleri benimsemiştir. Bu kültürle güçlenen yapımız ve çevresel etkimizi azaltmaya ve ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunmaya devam etme yönündeki net vizyonumuz doğrultusunda plastik ve metal üretimi süreçlerimize ilişkin olarak 2025 yılına dek “Sıfır Çevresel Ayak İzine” sahip tesisler kurmayı hedefliyoruz. Bu taahhüdü erken dönemde imzalamak, bize dünyanın önde gelen büyük çaplı şirketleriyle iş birliği yapma fırsatı sağlamakta. Türkiye de dahil dünya genelinde etkin geri dönüşüm süreçlerinin önüne çıkan engellerin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması yolunda çok önemli bir adım attığımıza inanıyoruz.